A Mátrix szerszámkiadó szekrények felelősek a rendért az Ekets Mekaniska-nál

A CTMS szerszámos szekrények tartják rendben a szerszámokat és a megrendeléseket az Ekets Mekaniska-nál. Ami a megrendelést illeti, a Mátrix szekrények beüzemelése óta egyetlen szerszám sem hiányzik és a munkaügyi menedzserek legalább napi egy órát takarítanak meg a csökkentett idejű ügyintézés miatt.

A Ferruform jól jár az ISCAR szerszámainak használatával

A Ferruform (a Scania leányvállalata) hat évvel ezelőtt lecserélte meglévő marószerszámait az ISCAR TANGMILL szerszámára – és egy év alatt félmillió svéd koronát takarított meg. Azóta az ISCAR szerszámokat számos helyen bevezették, a megtakarítások a gyártási műveletek során hasonló mértékűek lettek.

A precíziós megmunkálás

A precíziós megmunkálásra a szerszám, a patron, a befogó, az orsó és a gép merevsége mind közvetlen hatást gyakorol. A legtöbb esetben a precizitás a szerszámütéssel függ össze, mert káros hatást fejt ki a felületminőségre, és jelentősen csökkenhet a szerszám éltartama is.

Az ISCAR új technológiája: szerszámok nagynyomású hűtéssel

Az 1950-es években a gyorsacél még mindig a szerszámok legfontosabb anyagát képezte, valamint az alacsony megmunkálási paraméter is megfelelőnek bizonyult a titánium és az inconel esztergálásakor, azonban arról a nagynyomású HPC* hűtésről, amely közvetlenül a vágózónába áramlik, még korai lett volna beszélni.

Szerszámteszt: CNMG120408NR és CNMX120708HTW

ISCAR szerszámok a Fémipari Szinergiák 2010 kiállításon

2010. november 10-11-e között került sor a Fémipari Szinergiák 2010 című szakmai rendezvényre. A szakmai napok szervezésének elsődleges célja az volt, hogy olyan kiállítói kör mutatkozhasson be, amely cégek kínálata – legyen szó gépekről, berendezésekről, szoftverekről, szerszámokról vagy szolgáltatásokról – kapcsolódik a fémiparhoz, nem mellékesen pedig elismert minőséget képviselnek a piacon. A kiállítás létrejöttében is aktív szerepet vállaló résztvevők feladatuknak tekintették azt, hogy bemutassák megoldásaikat, és szakterületük technológiai fejlesztéseiről is tájékoztassák az érdeklődő fémipari felhasználókat.