Nincs több kusza forgács

A Walter NMT esztergálógeometriája javítja a folyamatbiztonságot kovácsolt és hidegen alakított acél alkatrészek megmunkálásakor.

Tübingen, 2010. október 26. - A különböző alkalmazási területek szinergiái fontos szerepet játszanak a szerszámok és forgácsolóanyagok fejlesztésénél. Ezt igazolja a Walter-től származó új, NMT geometriájú ISO-váltólapka. Az eredetileg a légi- és űrrepüléstechnikában alkalmazott, titánanyagokhoz megalkotott geometria kitűnően alkalmazható a kovácsolt és hidegen alakított acél alkatrészek megmunkálásánál, amelyek elsősorban az autóiparban fordulnak elő.

A dnmg-nmt alakú iso-váltólapka a tiger·tec®-wpp-családból, acélból készült alkatrészekhez. a közvetlenül a forgácsolóél mögötti kidudorodás-sor a forgács megcsavarodását, törését segíti elő. A kovácsolt vagy hidegen alakított alkatrészek forgácstörése éppen olyan nehézségekkel jár, mint a titánötvözetek esetében. Kifejezetten erős az összetekeredett, kusza forgács képződésére a hajlam például Cf53, C10 vagy St37 anyagtípusoknál. A kovácsolt alkatrészeknél a ráhagyás ráadásul sokszor csak 1-2 mm, ez pedig a forgácstörést még tovább nehezíti. Ahhoz, hogy a forgácstörés megbízható legyen és ezzel a folyamatbiztonság fokozódjon, optimalizált forgácsológeometria szükséges. Az NMT-geometriájú ISO-váltólapkákkal a Walter egy ilyen megoldást hozott a piacra titánanyagok esztergálásához. Ez a geometria ugyanúgy alkalmas a tipikusan az autóiparban vagy a hasonló területen, nagy darabszámban gyártott, acélból készült alkatrészekhez, mint például a gömbcsukló-tengelycsapok, hajtóműalkatrészek, automata meghajtásokhoz váltóházak vagy hajtótengelyek.

A Walter az alkatrész-célcsoportnak megfelelően az eredetileg Ti-geometriát az ISO-P-anyagokhoz szükséges szerszámanyaggal kombinálja, így a Tiger·tec®- minőségek (WPP10, WPP20 és WPP30) rendelkezésre állnak. A felhasználónak ezzel a három - az igen kemény WPP10, az univerzális WPP20, és az igen szívós WPP30 - minőséggel elegendő választási lehetősége van ahhoz, hogy a folyamatot egyedi igényeihez igazítsa. A kínálat jelenleg a következő alapformákat tartalmazza: CNMG, DNMG, TNMG és WNMG.

Az NMT-geometria több különleges tulajdonságával tűnik ki. Fő ismertető jele az ívelt forgácsolóél, amelynek feladata a forgácsolóerő csökkentése, és, például tengelycsapok kontúresztergálásakor, a munkadarab-felület "felszakításának" megakadályozása. E mögött szorosan egy zárt sorban lapos, kupolaszerű kidudorodás áll a forgács útjában, amely a forgácsot elvezeti és egyidejűleg a teljes fogásmélységre nézve a forgács megcsavarodását, megtörését eredményezi. A sarokrádiusz közelében a forgácsolóél enyhén felfelé ívelt, azért, hogy ezen a helyen igen pozitív élgeometriai viszonyok alakuljanak ki. Ezen új, optimált forgácsolóél-kialakításból következik a fordulatonkénti 0,12-től 0,40 mm-ig tartó előtolási tartomány, valamint a 0,6-tól 3,0 mm-ig terjedő fogásmélység. A szokásos ráhagyások melegen és hidegen történő alakításnál ugyanis pontosan ebben a nagyságrendben vannak.

Ügyfélszolgálati elérhetőségek

Walter Deutschland GmbH
E-mail:
service.de@walter-tools.com
Tel.: +49 (0)69 78902100
Fax: +49 (0)69 78902234
www.walter-tools.com
 

Sajtókapcsolat

Walter Deutschland GmbH
Stefano Massi
Marketing

Eschborner Landstraße 112
60489 Frankfurt

Tel: +49-69-78902-377 Fax: +49-69-78902-77-377
E-mail: stefano.massi@walter-tools.com

www.walter-tools.com