Nemes lovagok

A Walter AG úttörő marószerszám-koncepciót vezet be a piacra

 

Tübingen, 2012. szeptember 18. – A marószerszámoknak és a lovagoknak vannak közös tulajdonságaik: a marószerszám is "vértet" hord és ügyesen bánik a "kardjaival". A Walter a megbízható lovag motívumát választotta az újonnan kifejlesztett marógenerációhoz, amelynek meggyőző tulajdonságai: erős, pontos és megbízható.

A maróknak és a lovagoknak vannak közös tulajdonságaik. a walter új marógenerációja, a blaxx™ erre az analógiára épül.„Amikor azon gondolkodtunk, milyen szimbólum testesíti meg a legjobban a modern marószerszám jellemzőit, igen gyorsan eljutottunk a lovaghoz.“ – magyarázza Wolfgang Vötsch, aki Walter AG-nél a marási termékek világszerte történő menedzseléséért felel. „Széles körben elterjedt elképzelés szerint a lovag egy nemes segítő a vészhelyzetben, akit megbízható belső és külső értékek jellemeznek.“ Nemes – ez a tulajdonság kitűnően illeszkedik a Walter AG új marógenerációjához, amely Blaxx™ terméknévvel kerül majd a piacra. A Blaxx™ ugyanis erőt, pontosságot és biztonságot jelent, ezek pedig a modern precíziós szerszámok „lovagi erényei“. Annak érdekében, hogy ezek a tulajdonságok a szerszámgépen is valósággá váljanak, a Walter szakemberei műszakilag a legmagasabb színvonalú, úttörő szerszámkoncepciót alkottak.
Részletesen: már első ránézésre is előkelő a az új, fényes fekete színű megjelenés, amelyből a termék neve, a Blaxx™ is származik. Ez a külső nem csak optikailag feltűnő, hanem rendkívül ellenálló „pajzsként“ a kopási és korroziós hatásokat is jelentősen csökkenti. A nagypontosságú lapkafészkek úgy fogják körbe a lapkákat, ahogyan a lovag a kovácsolt kesztyűivel fogja csillogó kardját. Ezekkel a tulajdonságokkal felruházva bocsátja a piacra a Walter első szerszámait, az F5041 és F5141 jelű sarokmarókat. Ezek az előbbi jellemzőkön kívül – további különlegességként – tangenciális váltólapkákkal szereltek. Ezzel egyrészt a rendkívül stabil szerszámtest koncepcióját valósítják meg, másrészt a forgácsolóerők irányában jelentős keményfém-anyagmennyiséget állítanak szembe, vagyis átlag feletti folyamatbiztonságot nyújtanak. Mindezek eredménye egy rendkívül robusztus szerszám-kialakítás, amely nyugodt, rezgésmentes megmunkálást garantál.

A nagyobb, lnhu1306 jelű váltólapkával akár 12 mm fogásmélység elérése is lehetséges.Az LNHU0904 és LNHU1306 méretekben készített precíziós váltólapkák négy csavart éllel rendelkeznek, amelyek lágyan forgácsolnak. A marótest nagyfokú sík- és körfutási pontossága, valamint a pontosan 90 fokos merőlegesség a megmunkálandó munkadarabra garantálja a pontos eredményeket. A nagyobb, LNHU1306 jelű lapkával akár 12 mm fogásmélység elérése is lehetséges. Tekintettel arra, hogy a lapkafészkek és a forgácsterek kevesebb teret igényelnek a szerszámtestben a tangenciális lapkák esetében, így - más marókoncepcióhoz képest - kisebb szerszámátmérők valósíthatók meg és a szerszám kerületén több váltólapka helyezhető el. Ezért az új Blaxx™-sarokmarók már 25 mm átmérőtől kaphatóak. Több éllel rendelkeznek, ezért akár 30 százalékkal nagyobb előtolások is lehetségesek.
Blaxx™ f5041 sarokmaró, 25-63 mm átmérőtartományhoz, 8 mm fogásmélységig.	Magától értetődik, hogy egy ilyen nemes szerszámkoncepcióhoz csakis a legjobb szerszámanyag illik. A lovag képe, ahogy a kardjával, mint meghosszabbított karjával száz százalékos egységet képez, illik a Blaxx™-marókra is, ahol a Tiger·tec® Silver-rel alkotnak hasonló egységet. A forgácsolóanyag átlag feletti teljesítménye garantálja, hogy az erő és a pontosság tartós legyen. Jelenleg a Walter két-két CVD- és PVD-bevonatú lapkaminőséget forgalmaz. A precíziós szerszámtest és a nagyteljesítményű szerszámanyag egyedi kombinációja a folyamatbiztonság garanciája, amelyre a forgácsoló szakemberek jobban támaszkodnak, mint valaha. "Ezért mondjuk: Blaxx™, powered by Tiger·tec® Silver." - mondja Wolfgang Vötsch.

Blaxx™ f5141 sarokmaró 40-125 mm átmérőtartományhoz, 12 mm fogásmélységig.

Walter Hungária Kft.
1117 Budapest, Budafoki út 209.
service.hu@walter-tools.com
www.walter-tools.com