A lenyűgöző négyes

A Walter bemutatja az első PVD-bevonatú Tiger·tec® Silver váltólapkákat

 

Első modellek a Tiger·Tec® Silver PVD beszúró lapkáiból, amelyek a Walter PVD- alumíniumoxid bevonatú lapkáinak második generációját képezik. kép: Walter Hungária kft.A  „PVD Tiger”-nek van utódja!

A Walter bemutatja második generációs Tiger·tec® Silver elnevezésű, PVD-alumíniumoxid bevonatú, cserélhető lapkáit, mégpedig továbbfejlesztett megmunkálási tulajdonságokkal. A beszúrási alkalmazás még csak a kezdet!

 

A Walter-nek sikerült gyártási technológiáját továbbfejlesztenie, amely még tovább növeli a PVD-alumíniumoxid bevonatok nagy hőmérséklettel szembeni ellenálló képességét anélkül, hogy ezzel párhuzamosan a szívósság területén bármilyen kompromisszum elfogadására kényszerülne. Az alumíniumoxid keménysége nagyobb, mint elődjénél volt, az optimalizált felületstruktúrának köszönhetően a forgácsoló felületen a súrlódás kisebb. A továbbfejlesztett szerszámanyag Tiger·tec® Silver PVD névvel kerül a piacra. A négyféle, jövő PVD alumíniumoxidos termékkínálat előfutárát képviselő minőség a beszúrás, leszúrás és beszúró esztergálási műveleteinek szerszámanyagait tartalmazza. Az elnevezések a következők: WSM13S, WSM23S, WSM33S és WSM43S. A WSM13S jelű szerszámanyag - különleges keménységének köszönhetően – alkalmas stabil megmunkálási körülmények esetén történő használatra. A WSM43S jelű szerszámanyag az elsődleges választás instabil befogás és megmunkálási körülmények között, kis forgácsolósebességek esetére, valamint megszakított felületek forgácsolására, kitűnő szívóssági jellemzőinek köszönhetően. A WSM23S és a WSM33S köztes változatok, amelyek a körülmények viszonylag széles skáláját fedik le. Ez lehetővé teszi Önnek az optimális beszúrási művelet megoldását minden anyaghoz és alkalmazáshoz.

Amennyiben ezeket a minőségeket a Walter Cut geometriákkal együtt használja, akkor mind a négy szerszámanyag a teljesítmény igen magas szintjét nyújtja, ami a szerszám éltartamát és a beszúráskor feltétlenül szükséges folyamatbiztonságot jelenti. Éles és határozott forgácsolóélek érhetők el, mivel a Tiger·tec® Silver PVD-bevonatok vékonyabbak, mint a hagyományos bevonatok. Ez a tény, valamint a sima felületek segítenek megelőzni a forgácsolóélen az élrátét-képződést, és ez a folyamatbiztonság magas szintjét nyújtja.

 

Walter Hungária Kft.
E-mail: service.hu@walter-tools.com
Tel.: 1/464-71-60
Fax: 1/371-16-01
www.walter-tools.com