Teljesítmény, termelékenység, jövedelmezőség – az IMC válasza a kihívásokra

Mintegy 240 fő részvételével 2008. szeptember 4-én a Közlekedési Múzeumban szakmai konferenciát rendezett az Iscar Hungary Kft.. Az előadásokat Jacob Harpaz, az IMC cégcsoport elnöke tartotta.

Bevezetőjében kitért a cégcsoport vállalatainak (a leginkább meghatározók az Iscar, az TaeguTec és az Ingersoll) a forgácsolószerszámok piacán betöltött szerepére, eddigi eredményeire és a lehetséges jövőbeni piaci mozgásokra is.

Az elnök ismertette, hogy az IMC csoport válasza a kihívásokra a 3P, azaz teljesítmény, termelékenység, jövedelmezőség. E filozófia lényege abban fogalmazható meg, hogy „a szerszámokban rejlő új teljesítményt (azaz a hosszabb éltartamot) fordítsuk a termelékenység növelésére, mert így az egész termelést jövedelmezőbbé tehetjük”.

Ennek a szlogennek jegyében vette sorra és ismertette a 3P elnevezéssel megjelenő szerszámanyagokat, illetve esztergáló, fúró, mélyfúró és a marási megmunkálásokhoz fejlesztett újdonságokat, amelyek innovációs szempontból új mérföldköveket jelentenek a forgácsolószerszámok piacán.

A bemutatott új termékek közül - a teljesség igénye nélkül - az alábbi marószerszámokról szerszámokról teszünk említést:

  • tangenciális lapkarögzítésű szármaró

  • tangenciális rögzítésű, több fogsoros, ún. kukorica-maró

  • különböző alakú (négy- és nyolcélű) lapkák és azok rögzítése szolgáló azonos szerszámtest