Maximális teljesítményű forgácsolószerszám acélhoz

A Prototyp Proto·max™ST , a Walter nagyteljesítményű, tömör keményfém marói maximális anyagleválasztást garantálnak

Walter logoMár a megnevezés is a lényegre mutat: az új Walter Prototyp Proto·maxST a maximális forgácsmennyiséget célozza meg nagyolás és simítás során is. Az ST kiegészítés a névben a fő-, azaz az acél (ISO-P) alkalmazási területet jelöli, másodlagos alkalmazásként pedig rozsdamentes acélhoz (ISO-M) is használható. A szerszám mindenekelőtt általában a gépiparban, a szerszám- és formagyártásban, valamint az autóiparban dolgozó felhasználók számára készül.

A 2-20 mm átmérőtartományban szállítható tömör keményfém marót több jellemző teszi maximális hatékonyságú szerszámmá. Egyik fontos tényező az új TAZ-bevonat, amely akár 50%-os teljesítménynövekedést is eredményez. A kivitelnek egyik sajátossága a cirkónium-nitrid fedőréteg. Ezzel a szerszámokon egy rendkívül sima, csekély súrlódású felületet alakul ki. A bevonatban található kémiai alkotók ezen kívül az élrátétképződést csökkentik.

A Walter Prototyp Proto·max™ST három- és négy élű változatban kapható. A felhasználó a munkadarab anyaga és a művelet jellege alapján kiválasztja a megfelelő kivitelt. A három élű változattal akár a 2xD, míg a négy élűvel akár a 1.5xD horonymélység is elérhető egyetlen fogással. Tekintettel arra, hogy zsebmarás vagy lejtőmarás esetén gyakran még nagyobb működő élhosszúság szükséges, ezért a marók nyakrésze aláköszörüléssel, az élek pedig másodlagos, rádiuszos hátraköszörüléssel készülnek, amely megakadályozza az ún. vízvonalak képződését teraszoló marás során.

Működéskor olyan sok forgácsot kell leválasztani, amennyi lehetséges: ilyenkor döntő szerepet játszik a folyamatbiztonság. Az új, nagyteljesítményű marók ezért rendkívül stabil magkeresztmetszettel és - a nagyobb tapadás érdekében - speciális felületkezelésű befogószárral rendelkeznek. Az élek stabil mikrogeometriája segít az élkopás megelőzésében.

A háromélű, 45° horonyemelkedési szögű Walter Prototyp Proto·max™ST

A négyélű Walter Prototyp Proto·max™ST 50° horonyemelkedési szöggel

Az egyenetlen fogosztásnak köszönhetően a szerszám futása nyugodt, a 45° emelkedésű, háromélű változat és az 50° horonyemelkedési szögű, négy élű változat lágy forgácsolást és jó forgácseltávolítást tesz lehetővé. Mindezen tényezők a forgácsolóerők és ezzel a főorsóterhelés érezhető csökkenéséhez járulnak hozzá. Annak érdekében, hogy több alkalmazási feladatot le lehessen fedni, a program sarokrádiuszos (R= 0,2-től 4 mm-ig) és anélküli változatot is tartalmaz.

Walter Hungária Kft.

E-Mail: service.hu@walter-tools.com
Tel.:  1/464-7160
www.walter-tools.com

Walter, Walter Titex, Walter Prototyp és Walter Valenite – négy vezérmárka egy név alatt

Világszerte tevékenykedő cégcsoportként a Walter AG a fémmegmunkáláshoz fejleszt, gyárt és forgalmaz precíziós szerszámokat. A Walter égisze alatt négy vezérmárka, a Walter, Walter Titex, Walter Prototyp és a Walter Valenite egyesül. A Walter AG székhelye Tübingenben (Németország) található. Világszerte kb. 2.700 munkatársat foglalkoztat. Az 50 leányvállalat és értékesítő partner világméretű jelenlétet biztosít minden kontinensen.

Az 1919-ben alapított Walter AG a vezető gyártók közé tartozik az esztergálásnál, fúrásnál és marásnál használatos, rendkívül termelékeny keményfém- és polikristályos gyémánt (PKD) váltólapkás szerszámrendszerek piacán. A Walter Titex egy világszerte ismert márkanév a nagyteljesítményű gyorsacél és tömör keményfém fúrószerszámok területén. A Walter Prototyp vezető márka az innovatív gyorsacél (E) és tömör keményfém, high-tech bevonatú menetkészítő és marószerszámok szegmensében. A Walter Valenite márkával teljesedett ki a Walter AG váltólapka választéka és a termékprogramot további különleges szerszámok, mint például az összetett vezérelhető szerszámok egészítik ki.