A víziók valósággá válnak

A Walter sokkal többet kínál, mint csúcstechnológiájú szerszámokat, amit új, egységes vállalati arculatával is szeretne hangsúlyozni.

Walter, Walter Titex és Walter Prototyp – három vezérmárka egy égisz alatt

Világszerte tevékenykedő cégcsoportként a Walter AG a fémmegmunkáló ipar számára fejleszt, gyárt és forgalmaz precíziós szerszámokat. Az 1919-ben alapított cég az esztergálás, a fúrás és a marás területén a rendkívül termelékeny keményfém és PKD váltólapkás szerszámok vezető gyártócégei közé tartozik. Székhelye Tübingenben (Németország) van.  A foglalkoztatottak létszáma világszerte kb. 2 800 fő. A mintegy 50 leányvállalat és értékesítési partner világméretűvé teszi a jelenlétet minden kontinensen.  

A 2006. évi együttműködést követőn 2008. szeptemberében még szorosabbra fűzi kapcsolatát és a Walter égisze alatt egyesül a három ismert vezérmárka, a Walter, a Walter Titex és a Walter Prototyp. A Walter Titex a HSS (E) és tömör keményfém fúrószerszámok világszerte ismert márkaneve.  A Walter Prototyp az innovatív HSS (E) és tömör keményfém, valamint a high-tech bevonatú menetvágó- és marószerszámok vezető márkája.

A saját ötletek megvalósításához megfelelő szerszámokra van szükség: esztergáló, maró, fúró és menetvágó szerszámokra. A Walter AG nem csak csúcstechnológiájú szerszámokat állít elő és forgalmaz, hanem tanácsokkal is ellátja ügyfeleit és végigkíséri őket az első ötlettől a testreszabott alkalmazásig vezető úton – és ezt mindig hatékonyan és termelékenyen teszi. Ezt jeleníti meg a cég új, egységes arculata is.

Az ipari alkatrészek gyártását végigkísérik a folyamatos változások. A gyorsan változó piacok, mint például a légiközlekedés és az űrhajózás, egyre hatékonyabb termelési folyamatokat igényelnek, amelyek viszont egyre nagyobb igényeket támasztanak a szerszámokkal és az alkalmazásokkal szemben.  Manapság ezért már nem elegendő az, ha csupán szerszámokkal látjuk el ügyfeleinket.

„Az ügyfélnek olyan partnerre van szüksége, aki a szakterületének változásait épp olyan jól tudja követni, mint ő maga”, mondja Peter Witteczek, a Walter AG igazgatósági tanácsának elnöke. Aki tehát képes arra, hogy az új követelményeket időben felismerje, megértse és a megfelelő megmunkálási folyamatokat kifejlessze, az lesz sikeres a jövőben.  Ennek feltétele természetesen egy átfogó termékpaletta és a munkatársak átfogó szaktudása, amelyet  a Walter vezérmárkái révén nyújtani tud.

Az új, egységes piaci fellépés átfogó szolgáltatási kínálatot jelenít meg.

 „Nekünk fontos az, hogy integrált szolgáltatáskínálatunk az ügyfelek számára is elérhetővé váljon. A három vezérmárkánk egyesített kompetenciája révén új mércét állítunk fel a forgácsolás világában. Ezek három évszázad tapasztalatát és tudását egyesítik magukban.”, magyarázza Peter Witteczek.

 

Így a Walter az esztergáló, a fúró és a maró szerszámokat gyárt, a Walter Titex nagyteljesítményű fúrószerszámokat fejleszt a különböző alkalmazásokhoz, a Walter Prototyp pedig továbbra is az innovatív menetvágó és maró szerszámokat képviseli.

Az egyes márkák kulcskompetenciái közötti szinergiák következetes kihasználása új lehetőségeket nyit meg ügyfelek számára. És nem utolsó sorban a Walter AG olyan piaci jelenlétet tudhat magáénak, amely lehetővé teszi ügyfélorientált stratégiáinak globális szintű megvalósítását.

„Mivel széleskörű kompetenciánkat egy kézből tudjuk kínálni, így ezzel a portfólióval kiemelkedő helyzetben vagyunk. És ez egy olyan előny, amely azokban az időkben, amikor az ipari szerszámbeszállítók száma folyamatosan csökken, kifizetődővé fog válni.”, hangsúlyozta Witteczek.

 

Walter Hungária Kft.

Szilágyi Henrietta
1117, Budapest, Budafoki út 209.
Telefon: 1/464-7160, telefax: 1/371-1601
E-mail: henrietta.szilagyi@walter-tools.com