Generációváltás a Walter Titex vezérmárka nagyteljesítményű, tömör keményfém fúróinál

A Walter az X·treme terméksorozattal új, nagyteljesítményű, tömör keményfém fúrókkal cseréli le az eddigi Alpha®4 sorozatot. Az X·treme terméknév a továbbfejlesztett tulajdonságokra utal. Ezek következtében szélesebb alkalmazási terület, jelentős teljesítménynövekedés és nagyobb fokú folyamatbiztonság érhető el.

Az X·treme sorozatnak, a Walter Titex új, nagyteljesítményű tömör keményfém fúróinak a legfeltűnőbb ismertetőjegye a négy vezetőél, az előző generáció ugyanis csak kettővel rendelkezett. A jobb vezetésnek köszönhetően nő a folyamatbiztonság és nem csak a szokványos fúrási feladatoknál. Ferde felületek fúrásakor különösen feltűnő az, hogy a szerszámok a fúrás kezdetekor és furatból történő kilépéskor is megtartják irányukat. Ez a folyamatbiztonságban jelentkező előny kiszélesíti az alkalmazási területet. Sok esetben rövidül az alkatrészek megmunkálási ideje, mert az alkalmazó megtakarítja az előkészítő munkafolyamatokat, mint például sík bekezdő felület marása vagy pilotfurat készítése. Mindezek mellett a négy vezetőél jobb minőségű fúrási felületet állít elő.

További új tulajdonság még az alumínium-krómnitrid alapú XPL-bevonat. Ez a bevonat a tömör keményfém csigafúróknál a legmagasabb fejlettségi szintet képviseli, és a szerszámok univerzális alkalmazását teszi lehetővé az összes ISO-anyagcsoportnál. A maximális éltartamok révén a felhasználó profitál. Az X·treme-fúrók további jellemzője még a belső hűtés, a 140° csúcsszög és a DIN 6535 szerinti HA vagy HE formájú befogórész. A h6 tűrésű szár zsugorbefogóban történő rögzítést tesz lehetővé.

X·treme: a walter titex nagyteljesítményű, tömör keményfém fúrója, - din 6537 szerinti hossz, din 6535 ha szárral.
X·treme: a Walter Titex nagyteljesítményű, tömör keményfém fúrója, - DIN 6537 szerinti hossz, DIN 6535 HA szárral
X·treme a walter titex-től: din 6537 szerinti hossz, din 6535 he szárral 
X·treme a Walter Titex-től: DIN 6537 szerinti hossz, DIN 6535 HE szárral

 A Walter a generációváltást a belső hűtéssel ellátott, DIN 6537 szerinti hosszúságú termékekkel kezdi, 3-25 mm átmérőtartományban. A furathossz/átmérő aránya ezen szabvány szerint mintegy 5xd. A további kivitelek, illetve méretek fokozatosan jelennek majd meg.

A Walter világújdonságot mutat be: az XD-fúrók 70xD fúrási mélységet érnek el

A mély furatok egy munkamenetben történő előállításában a Walter Titex vezetőmárka XD-fúrói verhetetlenek. Ez most még jobban érvényes, mint valaha: sikerült a 70xD mélységet elérni. A szokványos mélységek eddig 30xD-nél voltak, különleges esetekben pedig 45xD-t sikerült elérni. Ha korábban a nagyobb mélységek elérésében lassú lépésekről volt szó, akkor most ugrásról beszélhetünk. A hihetetlen teljesítménynövekedés oka lényegében három szerkezeti, illetve gyártástechnológiai különbség. A Walter új eljárást alkalmaz a tömör keményfém nyersdarab gyártásakor, amely a tömör keményfém csigafúró előállítását egyáltalán lehetővé teszi ilyen hosszban. A befejező művelet is speciális élezőeljárás alkalmazását követeli meg. Ahogy az összes XD-fúrónál, a hűtés itt is belső hűtőcsatornákon keresztül történik. A nagy fúrási mélységek ellenére különleges hűtőegység, például külső, nagynyomású berendezés, nem szükséges. Elegendő egy hagyományos hűtőegység, amely bármelyik megmunkálóközponton rendelkezésre áll. "Egyrészt az Alpha®4 XD70 a rövidebb kivitelű társainak technológiájáb nyugszik, másrészt különleges részletei egy teljesen új szerszámmá teszik." - állítja Helmut Gschrey, a Walter termékmenedzsere.

A walter titex alpha®4 xd70 az első tömör keményfém csigafúró, amely eléri a hihetetlen 70xd fúrási mélységet – kiemelés nélkül.

A Walter Titex Alpha®4 XD70 az első tömör keményfém csigafúró,
amely eléri a hihetetlen 70XD fúrási mélységet – kiemelés nélkül.

 Az Alpha®4 XD70 gyártása először 5-12 mm átmérőtartományban, egyedi szerszámként történik. A munkadarab anyagának megfelelően kétfajta fejbevonattal szállítható: az TFP a lágy acélokhoz, az XPL pedig az öntvényekhez.