Tartsa hidegen a fejet!

A Walter az EMO-n mutatta be nitrogénhűtésű szerszámait

Tübingen, 2011. szeptember 19. – Cryo.tec-nek hívják a tübingeni székhelyű szerszámspecialista, a Walter új maró-, fúró- és esztergáló szerszámait, amelyeket a hannoveri EMO 2011-en mutatott be. A Cryo.tec különlegessége az, hogy ezen szerszámok hűtése speciális eljárással, nitrogén alkalmazásával történik. Ennek segítségével a szerszámok forgácsolóélei lényegesen hatékonyabban hűthetők, mint hagyományos módszerek alkalmazásával. Ez mindenekelőtt a nehezen forgácsolható anyagoknál teszi lehetővé a jelentős mértékben növelt forgácsolósebességek alkalmazását és eredményez hosszabb éltartamokat.

Walter: a cryo.tec különlegessége: a szerszámokat egy speciális eljárással, nitrogén alkalmazásával hűtik.Mint minden tribológiai rendszerben, a forgácsolásban is mechanikai és hőhatás okozta terhelésnek, állandóan fokozódó kopásnak vannak kitéve a szerszámélek. A kialakuló kopás jellege függ a nyersanyag forgácsolhatósággal kapcsolatos tulajdonságai mellett attól is, hogy a mechanikai vagy a termikus terhelés kerül túlsúlyba, illetve attól, hogy a terhelés egyenletes (például simító forgácsolás esztergáláskor) vagy ingadozó (megszakított forgácsolás maráskor). A termikus terhelés elsősorban a forgácsolósebességtől (nagy forgácsolósebesség magas hőmérséklettel jár) és a nyersanyagtól függ. A rossz hővezető képességű anyagoknál, mint például titánötvözetek, nikkelalapú ötvözetek vagy magas nikkeltartalmú, erősen ötvözött acéloknál a forgácsolás közben keletkező hő egy része kedvezőtlenül, a munkadarabba távozik, másik része közvetlenül a forgácsolóélen koncentrálódik. Hagyományos hűtési eljárással ez a probléma gyakran nem oldható meg megfelelően: bár a teljes forgácsolási folyamatból hőt von el a hűtőközeg, ez azonban nem közvetlenül a forgácsképződés zónájában, a forgácsolóélnél történik.

A MAG, amely a forgácsolástechnológia és kompozitfeldolgozás számára egyedi termelési, technológiai és szolgáltatási megoldásokat kínáló vezető cég, egy olyan rendszert fejlesztett ki, amellyel az eddigi módszerekhez képest hatékonyabban oldható meg a hűtés. Az ún. kriogén rendszer alapja a folyékony nitrogén, amely - a megmunkálás követelményeitől függően - akár minimálkenéssel (MMS) is kombinálható a szerszámsúrlódás és az adhézió további csökkentése érdekében. Az új rendszer hatékonysága abban rejlik, hogy a hűtés az orsón keresztül közvetlenül a forgácsolóanyag belsejébe jut és így a hűtési hatás a forgácsolóbetét testében koncentrálódik.

A Walter az EMO-n, a 3. csarnok G24 standján mutatta be az esztergálási, marási és fúrási megmunkáláshoz alkalmazható Cryo-tec szerszámokat, amelyeket a Walter kifejezetten a kriogén rendszer használatához dolgozott ki. Az új szerszámok kifejlesztése a MAG és a Walter szoros együttműködésével történt.

Éppen a nehezen forgácsolható anyagok – például a titán, a nikkelalapú ötvözetek és a gömbgrafitos vagy vermikuláris grafitot tartalmazó öntöttvas – nagy igénybevételt jelentő megmunkálásánál okoz a MAG nitrogénalapú rendszere jelentős növekedést a termelékenységben. Különösen a légiközlekedésben, az űrrepülésben, az energiaiparban, illetve az autógyártásban dolgozó ügyfelek is jelentős mértékben növelhetik a forgácsolósebességet és fokozhatják az éltartamokat a Walter Cryo.tec-szerszámaival.

A tesztmegmunkálások során például 60 százalékos sebességnövekedést sikerült elérni vermikuláris grafit keményfémmel végzett marásakor. A csekély fogyasztásnak és a folyékony nitrogén viszonylag alacsony beszerzési árának köszönhetően jelentős költségeket lehet megtakarítani, ami kiegészül még a különböző hűtőanyagaggregátok és hűtőanyagok megsemmisítésével kapcsolatos ráfordítások elmaradásával is. Ráadásul a nitrogén kedvező kémiai tulajdonságai csökkentik a gyártási eszközökkel és magával a termékekkel kapcsolatban keletkező környezeti terheléseket.

 

Walter, Walter Titex, Walter Prototyp, Walter Valenite és Walter Multiply – öt erős márka egy égisz alatt

Világszerte tevékenykedő cégcsoportként a Walter AG fémmegmunkáláshoz fejleszt, gyárt és forgalmaz precíziós szerszámokat és kínál tanácsadást és szolgáltatásokat a teljes folyamatlánc mentén. A Walter neve alatt öt vezérmárka, a Walter, a Walter Titex, a Walter Prototyp, a Walter Valenite és a Walter Multiply egyesült. A Walter AG székhelye Tübingenben (Németország) található. Világszerte kb. 3.600 munkatársat foglalkoztat. Az 50 leányvállalat és értékesítő partner világméretű jelenlétet biztosít minden kontinensen.

Az 1919-ben alapított Walter AG a vezető gyártók közé tartozik az esztergálásnál, fúrásnál és marásnál használatos, rendkívül termelékeny keményfém- és polikristályos gyémánt (PKD) váltólapkás szerszámrendszerek piacán. A Walter Titex egy világszerte ismert márkanév a nagyteljesítményű gyorsacél (E) és tömör keményfém fúrószerszámok között. A Walter Prototyp vezető márka az innovatív gyorsacél (E) és tömör keményfém, high-tech bevonatú menetmegmunkáló és marószerszámok szegmensében. A Walter Valenite márkával egészült ki a Walter AG váltólapka-választéka és a termékprogramot további különleges szerszámok, valamint összetett kivezérelhető szerszámok egészítik ki. A Walter Multiply vezérmárkájával a cég egységes megközelítést követ és átfogó szolgáltatási koncepciót kínál a tervezés, a gyártás és logisztika, a karbantartás, valamint a know-how területeire.

 

Sajtókapcsolat:

Walter Deutschland GmbH
Heike Hoffmann
Marketing

Eschborner Landstraße 112
60489 Frankfurt

Tel: +49-69-78902-605

Fax: +49-69-78902-77-605
E-Mail: heike.hoffmann@walter-tools.com
www.walter-tools.com