Korszerű bevonatok és forgácstörők a WNT termékpalettáján

A gyártás termelékenységének növelése és a szerszámok megbízhatóságának fokozása szempontjából a folyamatos szerszáminnováció jelenti csaknem az egyetlen megoldást. Az egyértelmű eredmények elérésének kényszere érdekében az innovációnak egyaránt ki kell terjednie a konstrukcióra, a szerszámanyagra és a bevonatokra. Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépészmérnöki Karának Gépgyártástechnológiai szakcsoportja abból a célból vette fel a kapcsolatot a WNT Magyarország Kft.-vel, hogy kölcsönösen előnyös szakmai együttműködés alakulhasson ki a partnerek között. Ennek keretében került sor a cég legújabb fejlesztésű bevonatos szerszámanyagának és forgácstörőjének tesztelésére.

Autóipari alkatrészek gyémántlapkákkal végzett finomesztergálása

A dolgozat egy nagy sorozatgyártású kompresszoralkatrész példáján keresztül ismerteti a hipereutektikus összetételű alumíniumötvözetek forgácsolhatóságát meghatározó és befolyásoló körülményeket. Összefoglalja a korszerű gyémánt szerszámok, mint például a polikristályos gyémántrétegek, valamint kémiai rétegfelvitellel (CVD) gyártott gyémántok tulajdonságait és az autóiparban betöltött szerepüket.

A Walter AG úttörő marószerszám-koncepciót vezet be a piacra

A marószerszámoknak és a lovagoknak vannak közös tulajdonságaik: a marószerszám is „vértet“ hord és ügyesen bánik a „kardjaival“. A Walter a megbízható lovag motívumát választotta az újonnan kifejlesztett marógenerációhoz, amelynek meggyőző tulajdonságai: erős, pontos és megbízható.