A víziók valósággá válnak

A Walter sokkal többet kínál, mint csúcstechnológiájú szerszámokat, amit új, egységes vállalati arculatával is szeretne hangsúlyozni.

A Walter bemutatja a jövő élanyag-generációját: a „Silver Tiger”-t

Ismét egy világújdonság: A Walter az új „SilverTiger“-el a CVD bevonatos keményfémek minden eddigi teljesítményét túlszárnyalja. Még sohasem nőtt ekkorát a teljesítőképesség, még sohasem volt szerszámanyag ilyen közel az ideálishoz! A „SilverTiger“ egyet jelent az 50, vagy akár 100%-os teljesítmény növekedéssel.

Walter: Generációváltás a Walter Titex vezérmárka nagyteljesítményű, tömör keményfém fúróinál

A Walter az X·treme terméksorozattal új, nagyteljesítményű, tömör keményfém fúrókkal cseréli le az eddigi Alpha®4 sorozatot. Az X·treme terméknév a továbbfejlesztett tulajdonságokra utal. Ezek következtében szélesebb alkalmazási terület, jelentős teljesítménynövekedés és nagyobb fokú folyamatbiztonság érhető el.

Maximális teljesítményű forgácsolószerszám acélhoz

A Prototyp Proto·max™ST , a Walter nagyteljesítményű, tömör keményfém marói maximális anyagleválasztást garantálnak

Nincs több kusza forgács

A Walter NMT esztergálógeometriája javítja a folyamatbiztonságot kovácsolt és hidegen alakított acél alkatrészek megmunkálásakor.

A Tiger·tec® Silver már esztergáláshoz is alkalmazható

Rendkívüli növekedés az éltartamban, a termelékenységben és a folyamatbiztonságban esztergálás során – ezt érik el a Walter Tiger∙Tec® Silver ISO P generációjának használói. A nyilvánosság számára először a 2011-es EMO-n mutatta be a tübingeni székhelyű szerszámspecialista azt a három új szerszámanyag-minőséget és négy új geometriát, amellyel egy új távlatot nyitott meg.

Tartsa hidegen a fejet!

Tübingen, 2011. szeptember 19. – Cryo.tec-nek hívják a tübingeni székhelyű szerszámspecialista, a Walter új maró-, fúró- és esztergáló szerszámait, amelyeket a hannoveri EMO 2011-en mutatott be. A Cryo.tec különlegessége az, hogy ezen szerszámok hűtése speciális eljárással, nitrogén alkalmazásával történik. Ennek segítségével a szerszámok forgácsolóélei lényegesen hatékonyabban hűthetők, mint hagyományos módszerek alkalmazásával. Ez mindenekelőtt a nehezen forgácsolható anyagoknál teszi lehetővé a jelentős mértékben növelt forgácsolósebességek alkalmazását és eredményez hosszabb éltartamokat.

A Walter bemutatja az első PVD-bevonatú Tiger·tec® Silver váltólapkákat

A „PVD Tiger”-nek van utódja! A Walter bemutatja második generációs Tiger·tec® Silver elnevezésű, PVD-alumíniumoxid bevonatú, cserélhető lapkáit, mégpedig továbbfejlesztett megmunkálási tulajdonságokkal. A beszúrási alkalmazás még csak a kezdet!

A Tigris önmagát is felülmúlja

A tübingeni székhelyű keményfém-specialista, a Walter AG új bevonattal látja el a PVD Tiger-t. A nagyteljesítményű forgácsolóanyag PVD-eljárással felvitt alumínium-oxid bevonata ezüst színű, innen származik a neve is: “PVD Silver Tiger”, vagyis “PVD Ezüst Tigris”. A Tiger·tec® Silver PVD, ahogyan hivatalosan nevezik, körülbelül 30%-os teljesítménynövekedést ígér.

The Tiger surpasses itself

Walter AG, the Tübingen-based carbide specialist, is giving its "PVD Tiger" a new skin. The high-performance cutting material with PVD aluminium oxide coating has been given a silver outfit, making it a "PVD Silver Tiger". Tiger·tec® Silver PVD, to give it its official designation, offers an increase in performance of around 30%.